Hirondelles : le choix de Dakota Johnson
Animaux

Svaler: Dakota Johnsons valg

Den amerikanske skuespiller Dakota Johnson, bedst kendt for sin rolle i hit-sagaen "Fifty Shades of Grey", har flere tatoveringer, der afspejler hendes personlighed og erfaringer. En af de mest emblematiske er uden tvivl hendes trio af svaler på højre skulder. I denne artikel tager vi et kig på de forskellige betydninger af disse fugle og deres symbolik, når de bæres som tatoveringer.

Svaler: symboler på rejse og loyalitet

Svaler er trækfugle par excellence. Hvert år rejser de lange afstande mellem deres redepladser og deres overvintringssteder. Det gør dem til rejsesymboler. Ved at få en tatovering af disse emblematiske fugle hylder Dakota Johnson denne egenskab, som står hendes hjerte nær, da hun selv er en stor rejsende på grund af sit arbejde som skuespillerinde.

Svaler er også kendt for deres trofasthed. Disse monogame fugle bliver sammen med den samme partner hele livet og vender altid tilbage for at bygge rede det samme sted. Så denne tatovering kan også ses som en repræsentation af engagement og loyalitet.

Tatouage duo d'hirondellesDakota Johnson: historien bag hendes tatoveringer

Skuespilleren har flere tatoveringer, hver med en særlig betydning. Ud over trioen af svaler omfatter hendes tatoveringer følgende:

 • En lyn-tatovering på siden af hendes højre arm. Det er et symbol på energi og vitalitet.

  Tatouage éphémère d'éclair minimaliste
 • Ordet amor, tatoveret med kursive bogstaver på hans nakke. Det er en hyldest til universel kærlighed og familie, da ordet kan oversættes til 'love' på engelsk eller 'amour' på fransk.

  Tatouage éphémère amor amour

 • Små, diskrete stjerner ledsager sætningen "Look at the moon" på anklen og repræsenterer drømmeog forhåbninger.

  Etoile scintillante discrète pour tatouage éphémère

Alle disse tatoveringer vidner om skuespillerinden Dakota Johnsons oplevelser og følelser samt de værdier, hun holder af. Derfor ønskede hun disse tatoveringer, som er af grundlæggende betydning for den person, der bærer dem.

Svaler: oprindelse og betydning i tatoveringskredse

Historie og tradition

Brugen af svaler som tatoveringsmotiv går flere århundreder tilbage. Britiske og amerikanske sømænd fik ofte tatoveret svaler på kroppen for at få held og lykke på lange sørejser. Disse fugle blev set som ægte lykkeamuletter, da deres udseende på himlen generelt betød, at land var tæt på.

Med tiden blev svalerne også symboler på håb og frihed. Derfor er dette motiv blevet udbredt blandt folk, der ønsker at markere et vendepunkt i deres liv eller udtrykke deres ønske om eventyr.

Tatouage temporaire envolée d'hirondelles

Forskellige stilarter af svale-tatovering

Svaler kan repræsenteres på forskellige måder, afhængigt af den enkeltes stil og præferencer. Der findes en række forskellige stilarter:

 • Den traditionelle stil med lyse farver og tykke konturer. Denne type tatovering bruger koderne fra old school-tatovering og fremhæver svalens historiske symbolik.
 • Den realistiske stil, som foretrækker en mere detaljeret og trofast tilgang til fuglens udseende. Realistiske svale-tatoveringer kan laves i sort og gråt eller i farver.
 • Den grafiske stil, som blander tegne- og tatoveringsteknikker for at skabe originale, moderne kunstværker. Grafiske svaler kan integreres i komplekse kompositioner eller kombineres med andre dekorative elementer. De kan også repræsenteres på en stiliseret måde.

Dakota Johnsons svaletatovering er mere minimalistisk med fine, delikate konturer, der understreger fuglenes ynde i flugten.

Tatouage éphémère trio d'hirondelles


Alt i alt symboliserer Dakota Johnsons tatovering af tre svaler rejse, loyalitet og frihed. Tatoveringer er åbne døre til at lære mere om mennesker, hvad de værdsætter, og hvad de står for. Svaler er også et meget populært motiv i tatoveringsverdenen, med en historie rig på betydning og et væld af stilarter til at repræsentere dem. Man kan sagtens forkæle sig selv med et tatoveringsdesign med en eller flere svaler med en flygtig tatovering: til en forandring, når man har lyst, eller før man går efter den ægte vare.

Tilbage til blog